keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Kansanedustajien kausista


Kansanedustajien kausista


Kansanedustajien kausia tulisi rajoittaa kahteen perättäiseen kauteen. Kaleva-lehden kyselytutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista kannattaa ajatusta. Ei se mikään ihme ole, yleensä yli puolet suomalaista on oikeassa aina, se on demokratiaa.

Kalevan artikkelissa pitkän linjan kansanedustaja Päivi Räsänen ei innostu ajatuksesta vaan sanoo: "Monet äänestäjät arvostavat kokemusta, ja minulla on nykyään paljon enemmän osaamista ja kokemusta kuin kahden ensimmäisen kauden aikana". Oma perse on Päivilläkin lähimpänä. Onhan jokaiselle aivan selvää, että kyllä kahdeksassa vuodessa kansanedustajana irtoaa niin kauas tavallisen kansalaisen elämästä, että suhteellisuuden taju ja tieto tavallisen tallaajan asioista hämärtyy täysin. Kokemusta tulee vain politiikasta, suhmuroinnista, koplauksesta ja lehmänkaupoista. Sitä on Päivi Räsäsellä, Ben Zyskowiczilla ja Mauri Pekkarisella varmasti aivan riittävästi.

Jokainen normaalilla älyllä ja taidoilla varustettu kansalainen oppii varmasti eduskunnassa tarvittavat taidot vuodessa. Jos ei opi, on se aivan väärä paikka kyseiselle henkilölle. Kolmessa seuraavassa vuodessa on sitten työ tehtävä niin hyvin, että äänestäjät suovat vielä jatkokauden. Toisen kauden jälkeen voi sitten pyrkiä Euroopan parlamenttiin tai ihan muihin töihin. Onhan täällä tavallisten ihmisten maailmassa aktiivimalli, kyllä entiselle kansanedustajalle töitä varmasti järjestyy. Kaikki sopeutumisjutut, joita edustajat ovat itselleen kehittäneet, tulisi myös lopettaa. Kyllä edustajallekin ansiosidonnainen riittää.

Kaksi kautta kitkisi korruptiota, ”hyvä veli”-systeemiä ja olisi monella tapaa nykyistä parempi. Työssäni vankilassa olen tuntenut monia ihmisiä, jotka ovat laitostuneet. He pärjäävät vankilassa hyvin, niin hyvin, että vapauden koittaessa pyrkivät takaisin kaikin mahdollisin keinoin. He eivät pärjää kovin hyvin siviilissä. Aika moni nykyinen kansanedustaja on kansanedustajalaitostunut. Eivät he enää muusta tiedä. Älä siis äänestä vanhaa tuttua vaan äänestä eduskuntaan tuoretta verta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti